na tento víkend pro vás připravujeme nejen lososa na různé způsoby, ale také pořádný kus masa
500g Texas vepřové kotlety se zeleninou, chilli fazolemi, rozpečenou bramborou a čedarem
OVESNO-ŽITNÝ LEŽÁK
Když v Česku člověk vidí slovo ležák, tak se mu vybaví ten typický plzeňský. Ovšem v tomto případě čekejte něco jiného. Již podle názvu je jasné, že se zde použily i jiné druhy sladů a ne pouze ječný slad. Ovesný slad dodává pivu jemné oříškové tóny a zvyšuje plnost piva, tu zvyšuje i žitný slad, který ještě posouvá chuťové hranice o kousek dál. Díky němu již plné tělo získává lehce kořeněné a chlebové tóny chuti, které podporuje ještě použitý sušenkový slad. Zmíněné tři slady mají i vyšší obsah beta-glukenů, což ovlivňuje viskozitu a zlepšuje stabilitu pěny. Taktéž vytváří zakalený vzhled. Povedlo se nám toto zajímavé pivo vyvážit a vytvořit zajímavou hořkost pomocí krále českých chmelů – Žateckého poloraného červeňáku. Tento ležák je na letní sedánky do noci jako stvořený, můžete jej pít do němoty a nepřepijete se ho.
Slady: světlý plzeňský, ovesný, žitný, sušenkový
Chmele: Žatecký poloraný červeňák
Kvasnice: W - 34/70
Hořkost: 27 IBU
Barva: 9 EBC
Obsah alkoholu: 4,9%obj.
PLETENÍ POMLÁZEK V PIVOVARU U ŠVELCHŮ
Místo konání: před pivovarem U Švelchů. V případě nepříznivého počasí v pivnici.